Categorii
Animale

Agresiune pisiceasca

Agresiunea intre masculi si teritoriala apare din cauza faptului ca in cazul unui mediu natural, pisicile masculi se vor lupta pentru teritoriu si pentru perechile lor femele. Daca pui mai mult decat un motan matur  impreuna, acestia se vor putea simti ca si cum ar trebui sa fie in competitie asupra teritoriului pe care si-l disputa si asupra unei anumite femele pisica.

Agresiunea teritoriala

Chiar si femelele si masculii neutri pot deveni teritoriali. Cel mai bun tratament pentru aceasta problema este de a te aigura ca toate animalele tale sunt neutre, preferabil la o varsta inainte sa atinga maturitatea sexuala. Pentru a evita un astfel de tip de agresiune, se recomanda a introduce in familie si in casa noile pisici cat mai incet cu putinta. Ocazional, agresiunea teritoriala poate fi indreptata si catre oameni.

Agresiunea materna

Acest tip de agresiune este indreptatita si apare atunci cand o pisica femela incearca sa-si protejeze puii. Mama poate reactiona la un pericol inchipuit in cazul unui persoane sau a unui alt animal. Ar trebui sa eviti a te preocupa tu insati de pisoiii nou-nascuti inca din primele zile de viata daca femela pisica, mama lor, arata orice tip de semne de agresiune.

Agresiunea defensiva

In orice situatie care ar putea crea frica pentru pisica, este posibil sa se produca comportamentul agresiv. Pisica tematoare se poate incorda sau se poate face sa para mai mica. Urechile se vor intinde si vor da inspre spate iar blana de pe coada si de pe spatele sau se va ridica. Aceasta pisica poate marai sau sasai daca te vei apropia de ea si isi va tine coada infasurata in jurul corpului. Unele pisici tematoare vor urina, defeca sau isi vor expune glandele anale. Cel ami bun raspuns catre acest tip de agresiune este de a lasa pisica singura pana cand se relaxeaza si nu mai este deloc tematoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.