amdvsintelamdvsintel

Atat AMD cat si Intel ofera procesoare puternice care aduc performante similare. Exista o indelunga dezbatere cu privire la care procesor este mai bun intre AMD si Intel, si discutia continua, luandu-se in considerare eficienta acestora cu privire la gaming. Ambele companii sunt adevarati giganti in industria de microprocesoare. Este dificil de spus care o surclaseaza pe cealalta. Pentru a face o comparatie trebuiesc luate in considerare mai multe aspecte. Cand un individ cheltuie un buget considerabil pentru achizitia de console de jocuri si/sau jocuri video pentru PC, nu uita sa cheltuie ceva in plus pentru achizitia unui procesor mai bun. La urma urmei, implica o rulare si o experienta de joc superioara, lucru dorit de orice gamer. Discutia este axata pe doua mari linii: similaritatea intre caracteristicile lor, si diferenta de pret semnificativa – gamerii sunt dispusi sa plateasca in plus pentru o performanta mai buna.

Din acest punct de vedere AMD castiga un punct, deoarece procesoarele lor sunt mai accesibile, avand preturi mai mici decat ale concurentului. Diferenta de pret convinge de multe ori cumparatorii ca Intel este o alegere mai buna, insa unele persoane constientizeaza ca AMD este la fel de eficient si de asemenea mai accesibil. Depinde doar de cum este privita problema. Unii cauta un produs mai ieftin, care sa ofere si performanta, avand un buget mai limitat, altii sunt dispusi sa plateasca oricat pentru o performanta ridicata, chiar daca acele costuri suplimentare tin doar de brand.

In ceea ce priveste gamingul, mai multe componente apar in peisaj. Astfel o placa video slaba afecteaza calitatea grafica si experienta de joc, 75% din performanta totala depinzand de ea. Procesoarele Intel folosesc placi video Nvidia, in timp ce AMD le foloseste pe cele ATI.

In momentul in care se fac teste si comparatii intre cele doua procesoare pentru a vedea care dintre ele este mai performant, comparatia trebuie facuta pe platforme similare. Memoria instalata trebuie sa fie aceeasi, placa de baza si configuratia pe total trebuie sa fie similara. Doar atunci se poate face o verificare reala a superioritatii unei piese fata de alta. Diverse astfel de teste arata ca, in medie, ambele procesoare sunt la fel de bune, cu un usor avantaj pentru Intel. Gamerii experimentati stiu ca micile diferente sunt neglijabile si pot opta pentru un producator sau altul in functie de buget si de cum si-l gestioneaza, in timp ce gamerii incepatori vor presupune doar ca Intel e mai bun pentru ca are pretul mai mare.

In cele din urma se ajunge la o simpla problema de decizie. Ambele procesoare sunt la fel de bune, desigur oamenii iau decizii atat pe baza presupunerilor si zvonurilor cat si pe baza faptelor reale. Daca e sa privim obiectiv, odata ce costul nu e problema se poate merge pe varianta Intel. Daca se doreste un produs mai ieftin si cu eficienta si performanta apropiata, e de preferat varianta AMD.

admin

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *