audi-implicat-in scandalul-volkswagen

Divizia de lux a grupului german de masini Volkswagen, Audi, a facut public faptul ca mai mult de doua milioane de masini diesel au fost echipate cu soft-ul care a „pacalit” emisiile de noxe. Astfel, grupul Audi a vandut aproape 600.000 de mii de masini numai in Germania,iar  in Statele Unite, Audi a facut vanzare de 13.000 de autoturisme care au fost echipate cu acest sistem. Nici piata autoturismelor din Europa nu scapa de aceasta problema, astfel ca in occidentul european se gaseste cel mai mare numar de vehicule Audi vandute: aproximativ 1,5 milioane.

Cu toate ca Volkswagen a recunoscut faptul ca aceasta problema apare numai la un anumit model de masini marca Audi, si anume Audi A3, recent, producatorul de masini a declarat ca si alte autoturisme au fost echipate cu acest soft. Este vorba de masinile de teren Q3 si Q5, Audi TT, A1, A4 si A6.

Problema celor de la Volkswagen a fost descoperita in Statele Unite, astfel ca Agentia Americana pentru Protectia Mediului a acuzat grupul producator de masini pentru inselaciune, intrucat a „pacalit” standardele de testare a emisiilor de noxe. Dupa ce Volkswagen si-a recunoscut greseala, acestia au declarat ca soft-ul in cauza se afla instalat pe mai bine de 11 milioane de masini.

Skoda si Seat implicate in scandalul Volkswagen

Fiind divizii a grupului Volkswagen, atat Skoda cat si Seat au instalat soft-ul problema pe motoarele diesel de doi litri. Numai subsidiara Seat numara mai bine de 500.000 de autoturisme vandute care sunt prevazute cu soft-ul care pacaleste nivelul emisiilor de noxe. Potrivit presei internationale, cei de la Seat au instalat astfel de motoare in cursul acestui an.

In ceea ce priveste grupul Skoda, purtatorul de cuvant al companiei sustine ca acest sistem se afla si pe unele modele de ale sale. Cu toate acestea, Skoda declara ca nu mai utilizeaza motoare TDI, cu toate ca exista modele mai vechi care au fost echipate cu acest soft problematic.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *