O cautare rapida pe motorul de cautare Google va dezvalui ca interesul fata de imprimarile 3D au crescut incredibil de mult, si nu e de mirare de ce. Imprimarea 3D este o inovatie in ziua de azi si dispune de posibilitati infinite. In timp ce media din prezent incearca sa scoata in evidenta si sa se concentreze numai asupra avantajelor acestor imprimante 3D, specialistii sunt de parere ca cel mai mare potential se afla dincolo de acest lucru- in capacitatea acesteia de a contesta o multime de lanturi de alimentare si aprovizionare traditionale, astfel ca se va ajunge la noi oportunitati.
Potentialul imprimarii 3D
Din acest punct de vedere, cea mai mare intrebare consta in faptul daca imprimarea 3D are potentialul de a deveni o tehnologie perturbatoare, sau va fi dor o alta forma de tehnologie adoptata in evolutia lantului de aprovizionare cu diverse materiale? Ei bine, ceea ce este cel mai clar tine de faptul ca imprimarea 3D nu este o solutie fata de toate problemele de productie, asa ca trebuie acordata o atentie mai ridicata mediului de operare, a capacitatii de productie si a resurselor furnizate de fiecare companie. Din moment ce imprimarea 3D inca se afla in stare incipienta, specialistii se gandesc ca ar fi un lucru inteligent sa cerceteze daca vor apare unele probleme de aprovizionare cu diverse produse pentru marile companii, dar si cum vor reusi sa treaca peste astfel de situatii.
Strategie de imprimare 3D
Un prim aspect care trebuie discutat in ceea ce priveste tehnologia de printare 3D, consta in faptul ca aceasta ar putea fi utilizata pentru a reduce bunurile si produsele furnizate de marii producatori, astfel ca, se va ajunge la o scadere a cifrei de afaceri pentru acestea. Pe de alta parte, daca marile companii nu vad in imprimarea 3D o tehnologie de care sa le fie frica si vor sti cum sa o foloseasca in avantajul lor, acestia isi vor crea propriile produse si materiale, utilizand aceasta metoda si astfel se va ajunge si la o industrie mai prietenoasa cu mediul inconjurator. Pamantul ramane cu resurse din ce in ce mai putine, astfel ca implementarea unei astfel de tehnologii ar fi o inovatie uimitoare, care ar ajuta atat mediu, cat si marile companii si chiar si clientii.
Ei bine, imprimarea 3D ar putea rezolva probleme chiar acolo unde resursele sunt deja putine si exista un deficit real al acestora- de exemplu, aceasta tehnologie ar putea avea un impact pozitiv spectaculos in anumite domenii, cum ar fi cel medical, unde ar putea sa se printeze 3D dispozitive necesare medicilor si, de ce nu, chiar si organe care sa se foloseasca la transplanturi.