The Steinmetz Pink
The Steinmetz Pink

Daca ar fi sa alegem o bijuterie de o valoare ridicata, cu siguranta ca aceasta va avea o piatra pretioasa ce va lua forma unui diamant. Diamantul este cea mai dura substanta cunoscuta de om pana in momentul de fata. Nu numai ca piatra are o duritate foarte mare, dar aceasta este una de o frumusete incredibila. In stare naturala, diamantele nu arata foarte atractiv, insa in urma prelucrarii si taiereii acestora, frumusetea lor iese la iveala.

Printre cele mai scumpe si mai frumoase diamante din lume putem aminti de:

Centenary Diamond 90 millioane de dolari

Acest diamant a fost descoperit in anul 1986 pe data de 17 iulie in Premier Mine. Este considerat a fi cel de-al treilea diamant din lume ca dimensiune. In momentul de fata acesta are o greutate de 273.85 carate sau 54.77 g. Diamantul este clasificat ca fiind unul de gradul D, clasificare acordata diamantelor fara culoare. Cand a fost descoperit diamantul, acesta a vea o greutate de 599 de carate sau 120g fiind cel mai mare diamant descoperit vreodata. Dupa ce a fost taiat si prelucrat si taiat acesta a avut o dimensiune mai mica.

Steinmetz Pink Diamond 100 millioane de dolari

Steinmetz Pink Diamond are o greutate de 59.60 carate sau 11.9 grame si are o culoare roz deschisa si vie. Este cunoscut la nivel mondial ca fiind cel mai viu colorat diamant din lume Au fost necesare 20 de luni si o echipa de 8 oameni cu experieta sa taie diamantul original de 100 de carate intr-o forma ovala. Nu se stie cu exactitate care este mina din care provine acest diamant. Acesta a fost prezentat lumii in luna mai, anul 2003. Este cel mai recunoscut si valoros diamant de culoare roz. Valoare estimata a acestei pietre este de 100 de milioane de dolari. Se speculeaza ca diamantul a fost descoperit intr-o mina din Africa de Sud.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *