BarbieBarbie

Istoria si lucrurile de stiut despre papusa Barbie sunt fascinant de stiut. Aceasta jucarie a oferit ore intregi de distractie pentru fetele din toata lumea inca din anul 1959. Papusa Barbie a fost denumita dupa o persoana reala. Aceasta jucarie a fost inventata de catre Ruth Handler, care a fost co-fondatorul companiei creatoare de jucarii Mattel. Domnul Handler si-a numit creatia dupa fiica sa, Barbara.

Doamna Handler o privea pe fiica lui Barbara cums e juca cu papusile de hartie si a observat ca aceasta isi trata jucariile de parca ar fi fost tineri adulti. In acel moment, nu exista pe piata jucariilor o papusa cu care sa se joace fetitele si care sa aiba o infatisare mai matura. Doamna Handler a venit cu ideea dezvoltarii unei asemenea papusi in cadrul companiei sotului ei , dar Mattel  nu a fost de acord cu aceasta idee. Compania nu a vazut un potential pe piata pentru dezvoltarea unei asemenea idei de afacere si a unui asemenea produs.

In anul 1956, doamna Handler a facut o vizita in Germania. La o iesire cu copiii sai, Barbara si Kenneth, aceasta a vazut o papusa in vitrina unui magazin care arata in mod similar cu papusa pe care si-a inchipuit-o ea. Acea versiune era cunocuta drept Bild Llilli Doll. Aceasta era bazata pe un personaj de benzi desenate numit „Die Bild-Zeitung”. Papusa Lilli nu arata ca o papusa bebelus. In schimb, arata ca intruchiparea unui adult in miniatura. Personajul de benzi desenate era o fata din clasa muncitoare care era ambitioasa si facea tot ce-i statea in putinta ca sa ajunga acolo unde isi dorea.

Doamna Handler a cumparat trei asemenea papusi pe care le-a vazut acolo  si le-a dus acasa cu ea in Statele Unite. Aceasta le-a aratat atunci sotului ei si unui inginer pe nume Jack Ryan. Impreuna, Handler si Ryan au venit cu propria versiune a papusii Lilli si au redenumit-o „Barbie”.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *