conspiratiiconspiratii

Asa cum se stie, Tolkien, autorul seriilor scrise Stapanul Inelelor”, a fost un individ foarte catolic, daca putem spune asa, si in ciuda faptului ca a destestat alegroii;e, influenta credintelor sale este inca foarte clara daca te uiti la invataturi. Oricum, asta nu a oprit pe cativa teoriticieni  de la a sugera ca Tolkien de fapt lucra pentru Illuminati. Un teoritician dintre acestia nu era sigur daca Tolkien stia cu credinta ca lucreaza pentru ei sau era doar un pion, insa acesta isi enumera dovezile ca fiind aceleasi.

Teoriticianul explica faptul ca o parteadin modalitatea in care operau Illuminati este de a programa oamenii pe care ii foloseau drept sclavi pentru scopurile lor necrestinesti. Potrivit acestuia, inelele sunt folosite foarte adesea drept o parte a programului de control a oamenilor, si la fel si inelul din romanul lui Tolkien este in mod sigur o forma a programarii actionata de actre acesti stapani intunecati.

Cateva dintre dovezile acestuia  includ si faptul ca Tolkien foloseste legaturile genetice in romanul sau, ceea ce, ati ghicit si singuri, este de asemenea o parte importanta a Illuminati. Binentels, aceasta este o mare prostie, de vreme ce legaturile de sange dintre generatii sunt folosite si apar destul de des in aproape orice poveste ce implica regalitatea.

Pentru cei care se intreaba despre religiozitatea lui Tolkien, in cartea sa, a descris un personaj  cunoscut drept Eru Iluvatar care este zeul sau Dumnezeul univesrului lui Tolkien. In mitologie, Iluvatar a creat universul si toate care se regasesc in acesta, insa nu mult dupa cestea, lucrurile au inceput sa o ia razna. Nu toata lumea dorea sa se comporte ca la carte si sa urmeze regulile impuse de divinul creator. Unul dintre primele lucruri pe care le-a creat Iluvatar a fost Ainur, un fel de fiinte ca ingerii. Unul dintre acestia, numit Melkor, s-a transformat in diavol si mai tarziu a devenit cunoscutsub numele de Morgoth.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *