Te afli foarte des in situatia in care ai probleme financiare si te inglodezi in datorii? Iti doresti sa salvezi mai multi bani dar iti dai seama ca nu ai niste economii puse deoparte care sa te scoata din aceasta situatie? Supracheltuielile pot da nastere unor probleme financiare foarte mari, inclusiv datorii si o lipsa de fonduri de pensii. Poti invata cum sa iti gestionezi banii eficient, astfel ca vei obtine un rezultat pozitiv asupra finantelor tale.

Supracheltuiala conduce la datorii

Atunci cand incepi sa cheltui mai mult decat iti permiti, este usor sa ajungi sa te indatorezi pe la prieteni. Insa, cea mai comuna forma de indatorire o reprezinta creditele. Este destul de usor sa aplici si sa te califici pentru un card de credit, si este chiar si mai usor sa platesti totul cu noul card, chiar si lucruri pe care nu ti le permiti. Daca mai ai si o rata ridicata a dobanzii, datoria ta va creste exponential in timp, astfel ca aceasta va deveni coplesitoare pentru tine.

Ceea ce trebuie sa faci este sa iti tii cheltuielile sub control daca iti doresti sa nu mai ai datorii. Daca ai un buget care te forteaza sa economisesti in fiecare luna, inseamna ca tu castigi suficient de multi bani astfel incat sa iti duci existenta. Controleaza-ti cheltuielile cat mai eficient pentru a nu mai acumula la fel de multe datorii pe viitor.

A sta departe de datorii este benefic pentru tine, mai ales pentru ca ai sansa de a pune economii deoparte pentru viitorul tau. In momentul in care iti schimbi gandirea si incepi sa realizezi ca nu trebuie sa fii la cumparaturi zilnic, vei aprecia si mai tare lucrurile pe care deja le ai, astfel ca vor aparea si beneficiile economice. Gestionarea cheltuielilor te va ajuta sa iti achiti datoriile pe care le ai deja, si chiar si mai bine, vei fi capabil sa iti faci economii pentru momentul in care vei iesi la pensie sau sa economisesti pentru alte evenimente importante din viata ta.

De admin

Un comentariu la „Cum sa economisesti bani?”
  1. economiile inseamna sa fii ghibzuit in tot ceea ce cumperi, incat poti sa economisesti energie si cu un calculator second hand, cu un telefon mai putin performent sau cu un bec economic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *