Toate mamicile stiu cat de greu este sa mentii sau sa faci curatenia atunci cand ai prichindei prin casa. Copii nu reusesc sa distinga curatenia de murdarie si tocmai din acest motiv trebuie sa faci anumite eforturi pentru a-l invata pe cel mic ce trebuie sa faci.

Cu siguranta te simti obosita pentru ca de fiecare data cand faci curatenie nici macar nu apuci sa termini pentru ca din urma ta micutul tau are grija ca totul sa fie din nou in dezordine. Trebuie sa apelezi la anumite lucruri pentru a-l face pe copilul tau sa isi schimbe obiceiurile. Nu te poti astepta ca de acum inainte sa faca el curatenia generala insa te poti astepta ca de acum micutul tau sa stie ca are o responsabilitate in ceea ce priveste lucrurile lui personale.

In priuml rand este foarte important sa stii sa ii explici copilului ca trebuuie sa aiba si el responsabilitatile lui. Incearca sa ii explici si sa ii arati ca hainele si vasele sunt toate in ordine sau ca in garajul tatalui este curatenie si asa trebuie sa se intample si cu lucrurile lui. Dupa ce se joaca fa in asa fel incat copilul tau sa isi stranga singurel jucariile. Cu siguranta te vei gandi ca nu este momentul pentru ca el este prea mic ins anu trebuie sa faci tu toate aceste lucruri. Cu siguranta el nu va face lucrurile asa cum le faci tu insa va trebui sa il inveti. Participa cu el la aceste activitati si explica-i ce trebuie sa faca. Copilul simte nevoia de a se simti responsabil si astfel nu vei face decat sa iti faci un serviciu tie dar si lui.
Sortarea lucrurilor este foarte importanta. Daca pana acum nuprea aveai timp sau chef sa scoti jucariile si sa le sortezi pentru ca erai constienta ca le va pune la fel, acum trebuie sa o faci. Este foarte important sa ai toate lucrurile sortate si sa lasi copilul sa le aseze in functie de definirea lor.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *