animale companie

A-ti cumpara un animal de companie poate sa nu fie o sarcina atat de simpla, pentru ca trebuie sa ai in vedere mai multe lucruri care tin de preferintele tale in ceea ce priveste animalele, de ce spatiu dispui, daca ai copii sau nu, daca iti permiti sa tii in casa sau afara un animal de companie si asa mai departe.

Mergi la un centru de ecarisaj sau la un adapost de animale de unde ai putea sa vezi cam ce animale ar avea nevoie de un adapost, ce tip de animal preferi si pentru a vedea daca ti se potriveste pentru a locui alaturi de tine si familia ta. Verifica mereu inainte sanatatea animalului pe care doesti sa il cumperi. Indiferent de unde provine animalul tau de compani, ar trebui sa ii verifici sanatatea. Vezi daca animalul este in regula, daca nu ii curge nasul sau ochii, daca este subnutrit sau daca este bine hranit, daca are sau nu paraziti si pureci, plosnite sau capuse si asa mai departe.

Asigura-te ca vei merge cu animalul de companie la un medic veterinar pentru a-l examina inainte de a-l cumpara si a-l lua acasa. Fa-i si un act de sanatate daca se poate si vezi ce are de spus si doctorul veterinar in privinta starii lui de sanatate si a conditiei fizice. Vezi daca acel animal este sanatos sau vei avea de pierdut mai mult daca il vei lua acasa la tine. Unele animale de companie trebuie sa fie vaccinate impotriva anumitor afectiuni, dar oricum trebuie vaccinate impotriva bolilor specifice animalelor si deparazitate.

Planuieste totul din timp. Acum ca deja te-ai hotarat asupra carui tip de animal de companie te vei axa pentru a-l duce acasa, ar trebui sa te gandesti exact la ingrijirea acestuia. Fiecare animal are nevoie de vaccinare si de o atentie deosebita acordata de fiecare data.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *