O fi adevarat ca muzica clasica este, de fapt, un lucru bun pentru oameni? Daca privim rezultatele studiilor stiintifice realizate recent, descoperim ca muzica clasica chiar are unele beneficii uimitoare asupra oamenilor, iar descoperirile arata ca acest gen de muzica este extrem de benefic atat pentru sanatatea mintala cat si pentru cea psihica, din cauza ca stimuleaza creierul, imbunatateste calitatea somnului, reduce stresul si intareste sistemul imunitar. Iata cateva motive pentru care ar trebui sa asculti muzica clasica mai des decat o faci.

Beneficiile muzicii clasice

Benefica pentru creier. O echipa de oameni de stiinta de la Universitatea Northumbria au efectuat o serie de studii experimentale asupra functionarii creierului elevilor, in timp ce acestia au ascultat Vivaldi. Astfel, elevii au reusit sa raspunda mai repede si mai corect la intrebarile profesorilor dupa ce au ascultat concertul trist al compozitorului. Concluzia experimentului consta in faptul ca activitatea creierului este imbunatatita atunci, deoarece se activeaza o serie de stimuli de placere.

Benefica pentru oamenii care sufera de dementa. Daca o persoana draga tie sufera de dementa sau Alzheimer, nu te costa nimic sa ii lasi sa asculte muzica clasica. Oamenii de stiinta au descoperit ca acest gen de muzica contribuie la recapatarea amintirilor, imbunatatind calitatea vietii pacientilor din cauza ca muzica afecteaza anumite regiuni ale creierului, avand capacitatea de a reactiva zonele cerebrale care nu sunt afectate de boala.

Te ajuta sa dormi mai bine. Exista o multime de studii stiintifice care au demonstrat beneficiile muzicii clasice asupra calitatii somnului. Un studiu a demonstrat ca un grup de studenti care au ascultat muzica clasica relaxanta au avut parte de o calitate a somnului mult mai buna decat cei care au fost expusi la ascultarea unei carti audio, de exemplu. Oamenii de stiinta sunt convinsi ca muzica este cea mai buna cale de a relaxa trupul si mintea.

admin

De admin

Un comentariu la „De ce ar trebui sa asculti mai multa muzica clasica?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *