masini-zburatoare

Inca de cand eram mici si urmaream cu sufletul la gura fiecare episod din desenele animate The Jetsons, pur si simplu am fost fascinati de ideea masinilor zburatoare: oare vor exista vreodata? Se vor inventa si vom reusi sa circulam cu astfel de masini? Vor mai fi drumurile si autostrazile utile in viitorul apropiat?

Daca stam bine si ne gandim, in urma cu 10 ani nu ne-am fi gandit niciodata ca vom ajunge sa traim sa vedem masini care se conduc singure. Insa, in anul 2015, aceasta idee a reusit sa se implementeze, astfel ca exista masini autonome. Acest lucru inseamna ca nu mai e mult pana cand masinile zburatoare vor fi un lucru real pentru noi. Ei bine, exista oameni fascinati de acest subiect care au reusit- sau cel putin incearca- sa faca o realitate din acest concept. Din pacate, inca nu exista masini zburatoare cu care sa circulam, dar inginerii din industria automobilelor au reusit sa creeze cateva concepte si prototipuri uimitoare.

Concepte de masini zburatoare

Terrafugia TF-X se afla in stadiu de concept, bineinteles, si va mai dura ceva timp pana va ajunge sa fie produsa si pentru utilizarea de catre public. Astfel, producatorii sustin ca aceasta masina a viitorului ofera siguranta maxima, comoditate si simplitate in transport. Masina are o capacitate maxima de patru persoane si dispune de un ecran in bord unde se va nota destinatia. Astfel, aceasta masina doreste sa devina o versiune autonoma a masinilor din prezent care se conduc singure. Are o putere de 300 de cai si aripi dotate cu motoare electrice. De asemenea, viteza va fi de 322 km/h si va reusi sa se mentina in aer pentru aproape 805 km.

PAL-V One este, mai degraba, un aparat hibrid intre o masina cu doua locuri si un elicopter. PAL-V One are capacitatea de a ajunge la o viteza maxima de 180 km/h si poate ajunge la altitudini de pana la 1200 metri. Din cauza ca este o masina echipata cu aceleasi caracteristici care se gasesc si in cadrul unui elicopter, sansele de prabusire sunt minime, iar faptul ca motorul are abilitatea de a se opri, aterizarea PAL-V One se va face in siguranta.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *