vlad tepes

In ceea ce priveste povestile despre Vlad III sau Vlad Tepes, putem relata una dintre intamplarile care s-au petrecut in timpul domnitorului Valahiei si felul in care acesta s-a ocupat de situatia in cauza. Un negustor s-a plans lui Tepes in legatura cu faptul ca i-au fost furati 160 de galbeni din trasura. Vlad a ordonat sa se caute faptasul si paguba, si pana atunci, a dat din propria lui comoara negustorului 160 de glabeni pentru a-i inlocui paguba.

Atunci cand negustorul si-a numarat banii, a gasit unul in plus si i-a raportat imediat lui Vlad Tepes. Printul a dezvaluit faptul ca acesta a fost un test pentru a verifica sinceritatea omului. Daca acesta ar fi mintit in legatura cu banul in plus, omul ar fi fost tras in teapa alaturi de hot.

Vlad Tepes se spune ca ar fi fost omorat in timpul luptelor sale impotriva turcilor in luna decembrie 1476 sau impotriva boierilor, in functie de diferite surse. Unii sustin ca in timpul victoriei sale impotriva otomanilor, proprii lui oameni l-ar fi lovit si ucis accidental. Oricare ar fi cazul, capul sau decapitat a fost conservat in miere si dus la Constantinopol, unde a fost tras in teapa pe un tarus pentru a le arata turcilor ca Vlad Tepes a fost in sfarsit ucis.

Nu se stiu foarte multe lucruri despre mormantul lui Vlad III. Potrivit unor legende, aceasta ar fi fost ingropat la Manastirea Snagov, langa Balteni, in timp ce alte surse sustin ca ramasitele sale umane se afla la Manastirea Comana. Ideea este ca, in ciuda sapaturilor efectuate in acele locuri, ramasitele sale lumesti nu au fost descoperite niciodata.

In timp ce este foarte simplu sa-l etichetam pe Vlad drept crud, un tiran si chiar demonic, toata lumea ar trebui sa isi aminteasca ca acesta a trait in Europa in Evul Mediu, unde asemenea pedepse si chiar pedepse mai rele erau un lucru obisnuit.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *