importanta fitnessimportanta fitness

Scopul nostru, al tuturor este de a face miscare cel putin jumatate de ora pe zi, preferabil pentru  slabit. Valoarea fitnessului nu poate fi subestimata  atunci cand vine vorba despre  reducere riscului unor tulburari  cronice. Un studiu din 2010 publicat in International Journal of Clinical Practice a identificat 25 de afectiuni ale sanatatii in care exercitiile fizice si sportul ajuta la reducerea riscului primar si secundar.

Exista beneficii evidente ale scaderii riscurilor de aparitie a bolilor de inima. Oricum, a te tine de un regim de fitness zilnic  te va ajuta de asemenea sa reduci si aparitia dementei, a anumitor tipuri de cancer si a diabetului de tip 2. Exercitiile fizice  cresc cantitatea de colesterol bun din sange  care, la randul lui,  reduce riscurilr de aparitie a aterosclerozei si a infarctului.

Fitnessul bun practicat zilnic sau saptamanl  tinteste si un alt risc de imbolnavire. Grasimea abdominala creste riscul unor boli de inima si a cancerului de san. Din fericire, exercitiile fizice pot  ajuta la reducerea grasimii din jurul taliei. Inactivitatea sau sedentarismul creste acumularea de grasime abdominala. Un studiu publicat in revista  Journal of Applied Physiology din 2003 a descoperit de asemenea si afptul ca femeile inactive acumuleaza de doua ori mai multa grasime abdominala decat barbatii sedentari.

Daca gandul ca exercitiile fizice efectuate atunci cand este nevoie te deprima, poti lua in considerare o alta valoare a fitnessului in viata ta si felul in care are un impact asupra calitatii vietii. Atunci cand te implici in efectuarea de exercitii fizice cu greutati sau la lucrul la aparate, sau chiar in alergat, reduci riscul dezvoltarii osteoporozei mai tarziu in timpul vietii.

Aceste exercitii ajuta la consolidarea musculaturii si cresc densitatea oaselor. Centrul pentru Controlul si Prevenirea afectiunilor estimeaza  ca o treime din seniori sufera de cate o lovitura sau o cazatura in fiecare an, cu peste 300.000 de cazuri rezultand in fracturi de sold in anul 2004.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *