KievKiev

Aleea Peisajelor este o atractie favorita pentru localnicii din Kiev , dar si pentru turisti laolalta. Atunci cand te plimbi de-a lungul acestei cai de acces, poti vedea o varietate de sculpturi moderne superbe. Aceasta aleea arata ca ceva reiesit din povesti si exista ceva putin neobisnuit si interesant in jurul fiecarei sculpturi si exponate de aici. Aleea Peisajelor  este cu siguranta una dintre cele mai colorate si mai aprinse de viata zone din capitala Ucrainei, Kiev.

Opera din Kiev a fost cladita in anul 1867 si este cea de-a treia cea mai veche opera din toata tara. Oricum, multi vizitatori sustin ca aceasta cladire este de faptu mult mai memorabila decat sunt spectacolele  pe care le adaposteste. Este o opera de arta arhitecturala si deasupra intrarii, un mare cap al unui scriitor si poet Taras Shevchenko este afisat.

Ca tot veni vorba despre faimosul scriitor, Taras Shevchenko chiar are denumita o strasa dupa elin orasul Kiev. O destinatie populara printre impatimitii de shopping, acest bulevard este unul dintre centrele si arterele principale principale ale orasului. Insa in miojlocul secolului 19, bulevardul are sa ofere cate ceva fiecarui vizitator, asadar ia cu tineceva banuti si ia-ti si camera de fotografiat pentru a suprine frumusetile Bulevardului Taras Shevchenko.

Gradina Botanica Centrala M.M. Gryshko. Fondata in anul 1936, aceasta gradina frumoasa dispune de o varietate de pana la 13.000 de specii de flori, arbori, arbusti, plante si copaci. Liliacul, magnoliile, trandafirii si bujorii sunt cu toatele niste flori atat de obisnuite in acest loc minunat. Gradina este de asemenea  casa a mai multe sere, foisoare si conservatoare de plante iar vizitatorii se pot bucura de privelistea plantelor salbatice si de participarea la diverse expozitii de flori speciale in fiecare luna.

Una dintre cele mai frumoase monumente ahitecturale din Kiev si una dintre cele mai stravechi din toata Europa, Catedrala Sfanta Sofia  este una dintre cele mai cunoscute puncte de tractie a orasului Kiev. In plus fata de multele cladiri, catedrala include de asemenea  Casa Metropolitana si o clopotnita.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *