Intel ComparisonIntel Comparison
Intel Comparison
Intel Comparison

La conferinta Computex desfasurata acum cateva zile, Intel a facut cateva anunturi in legatura cu 3 procesoare noi pe care le vor lansa in viitorul apropiat. Nu, nu vorbim aici de procesoarele noi din seria Broadwell pe care Intel le vor lansa pana la sfarsitul acestui an. Vorbim de 3 procesoare din familiile Intel pe care le stim deja. Familia pentium si a 4-a generatie a familiei Core.

Anul acesta Intel sarbatoreste 20 de ani de la lansarea Pentium. Acest nume rascoleste multe amintiri printre noi. Era o vreme in care toata lumea dorea un calculator Pentium, insa putini erau cei care stiau exact la ce se refera si cu ce se mananca. Timpul a trecut, insa marca Pentium nu a murit. Este inca vie si o parte din utilizatorii de astazi inca au un PC cu un procesor Intel Pentium.

Pentru a sarbatori acest eveniment cei de la Intel au decis sa lanseze un nou procesor din aceasta familie numit Pentium G3258.

Pe langa acest procesor, Intel a anuntat ca vor mai lansa doua procesoare din a 4-a generatie Core. Precesoarele sunt Core i7 4790K si Core i5 4690K.

Ce diferentiaza aceste doua procesoara de celelalte este ca vor face parte din familia Devil’s Canyon, numele de cod atritbuit de Intel. Pe langa aceasta distintie. Core i7 4790K este primul procesor Intel care va rula la o viteza de 4.0 GHz. 4790K va putea rula la viteza de baza de 4 GHz folosind toate cele 4 nuclee la aceasta frecventa. Pana acum procesoarele ce atingeau aceasta viteza o faceu pentru o perioada scurta de timp si doar cu unul sau cu doua din cele 4 nuclee.

Folosind modul Turbo, acestea vor putea ajunge la viteze de 4.4 GHz pentru Core i7 4790K si o frecventa de 3.9 GHz pentru Core i5 4690K.

Pana la aparitia generatiei 5 a familie Core ne vom multumi cu aceste procesoare.

De admin

2 comentarii la „Intel sarbatoreste 20 de ani de Pentium”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *