Pe langa explicatia oficiala data pe site-ul oficial al Frantei in legatura cu cele trei culori ale steagului natiunii, ai putea descoperi mai multe asemenea interpretari, neoficiale care sunt legate de semnificatia celor trei culori, a istoriei acestora si a alegerii acestora pentru tricolorul Frantei.
Culorile cele trei simbolizeaza dupa cum urmeaza: albastrul-nobilitatea, albul-biserica si clerul si rosul-burghezia. Aceste trei simboluri si notiuni au fost ideile de baza ale regimului vechi al Frantei si poate de aceea au fost folosite pentru a desemna drapelul oficial al tarii de unde provin cele mai multe sortimente de branzeturi.
Atunci cand Tricolorul a fost adoptat in mod formal in anul 1794, culorile sale simbolizau valorile Revolutiei Franceze: libertatea, egalitatea, fratia, democratia, secularismul si modernismul. In ziua de azi, motto-ul Frantei a fost scurtat doar la „Liberté, Égalité, Fraternité”, care se traduce in „Libertate, Egalitate, Fraternitate”.
O interpretare populara sugereaza ca aceste culori poate ca au simbolizat de asemenea si oamenii importanti din istoria Frantei. Albastru il simboliza pe Saint Martin, un sfant crestin ce isi avea mormantul in Paris. Rosul simboliza pe Saint Denis, un sfant si un martir care a fost episcopul Parisului. Albul simboliza pe Sfanta Fecioara sau pe Ioana D’Arc. Istoria din spatele Tricolorului Francez este doar una dintre multele fapte interesante despre Franta. La fel ca si in cazul celorlalte natiuni, si culorile steagului Frantei reprezentau si reprezinta valorile natiunii9 in sine.
Daca nu stiati exact si trebuia mentionat mai devreme, steagul francez este format din trei dungi verticale de o latime egala. De la locul in care steagul este prins de stalpul sau si pana la capatul acestuia, urmeaza insiruite culorile albastru, alb si rosu. Mai mult de 25 de tari contin aceste culori in steagurile lor, pritre care si celebrele natiuni Statele Unte Ale Americii, Regatul Unit al Marii Britanii si Australia chiar.