curatarecuratare

Ca si incaperile locuintelor noastre, asa si exteriorul acestora si spatiul public pe care tot pasim si pe unde ne facem drumurile zi de zi, trebuie sa fie curat si conform cu normele de ordine si igiena de care trebuie sa dea dovada orice oras european.

Acum cateva zile, treceam pe  trotuar langa o zona mult mai dosita a Bucurestiului, a sectorului 6 si am vazut cum, chiar inainte de ziua de 1 Mai, oamenii strangeau de pe alei si curatau strazile pentru a pregati orasul pentru zilele cu soare si pentru a fi circulate asa cum trebuie. Si serviciile de curatare canalizare isi faceau treaba prin Bucuresti, deoarece dupa toate aceste urgii ale vremii, pana si canalelele dadeau pe dinafara de „curate” ce erau.

Strazile erau curatate, gunoiul era adunat, tomberoanele golite si igienizate, canalele desfundate si curatate, si trotuarele erau maturate si spalate de catre harnicii muncitori de la salubritate. Nici nu este de mirare ca acestia ia un spor atat de mare de rusine, daca ies ziua in amiaza mare si ne curata si spala strazile pe care conducem si pe care trecem zilnic.

De fapt, pana la urma si aceasta este o meserie iar in Bucuresti in ultima vreme, aceasta treaba se face foarte bine. Nu om fi noi prin nu stiu ce oras vizitat de milioane de turisti din restul Europei, dar macar trebuie sa incepem de undeva si strazile pe care mergem trebuie sa ne faca cinste. Binenteles ca si noi trebuie sa ne mentinem orasul si tara curate, dar daca nu se porneste dintr-un punct, de la autoritati, atunci romanii nostri nu prea se omoara sa stranga dupa altii.

Exista atat de multe servicii de curatare de canale si de spalare si igienizare a strazilor si spatiilor publice in tara, ca exista cu siguranta cate o firma specializata care sa poata sa se ocupe de problemele orasului in care ne aflam. Asa cum in Bucuresti, in capitala, totul a inceput de la autoritati dupa cum se pare, asa trebuie sa se intample si in cazul restului tarii.

Autoritatile isi pot face treaba prin angajarea de firme de servicii specializate in curatarea si desfundarea drumurilor si a spatiilor verzi publice, dar si prin desemnarea de anumite bugete pentru asa ceva. Pana la urma totul incepe de pe strazi. Cum vrem noi sa fim vazuti ca un popor curat si civilizat daca strazile noatre sunt pline de gropi si colcaie de gunoaie? Insa, aici cu strazile si gropile este o alta problema cu care se confrunta Romania si vom vorbi altadata despre asta.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *