tenis

Maria Bueno a fost prima femeie de origine non-americana care a castigat campionatele Wimbledon si U.S. Open. In cadrul carierei sale, aceasta a castigat in jur de 71 de titluri in mai multe turnee importante. A castigat trei titluri la simplu in cadrul turneului de la Wimbledon si patru titluri in cadrul tunerului de la U.S. Open. Aceasta jucatoare profesionista de tenis a castigat de asemenea si 12 campionate de Grand Slam la dublu, cu sase parteneri diferiti.

In anul 1960, aceasta a devenit prima femeie care a castigat titlul la dublu feminin in tenis, in cadrul a tuturor celor patru turnee de Grand Slam intr-un singur an. Aceasta a fost finalista la French Open si Australian Open in anul 1965 si in anul 1964 in mod consecutiv.

Margaret Court

Recunoscuta ca fiind una dintre cele mai mari jucatoare de tenis ale tuturor timpurilor, Margaret Court este cea mai mare veterana a tenisului feminin. Aceasta are in palmares o serie de 192 de titluri castigate de-a lungul a toata cariera, ce includ  62 de titluri majore castigate pe tot felul de suprafete de joc inclusiv zgura, iarba si ciment, ceea ce este un record in sine. In anul 1979, aceasta jucatoare a fost inclusa in Tennis Hall of Fame.

Billie Jean King

Aceasta jucatoare de tenis din California a fost o jucatoare extraordinara de softball in anii ei de tinerete, si totusi parintii ei au introdus-o in lumea tenisului, un joc care i-a schimbat viata si vietile a tuturor femeilor jucatoare de tenis din lume. In anul 1967, aceasta femeie a fost aleasa drept „Outstanding Female Athlete of the World”.

In anul 1972, aceasta a fost denumita de catre revista Sport Illustrated drept „Sportsperson of the Year”, prima femeie care a fost onorata cu acest titlu in 1973. In anul 1973, aceasta jucatoare de tenis a fost denumita de asemenea si Atleta anului.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *