Parcul National DenaliParcul National Denali

Monumentul Washington

Monumentul Washington este un obelisc construit in Washington, DC in comemorarea primului presedinte american, George Washington. Facut din marmura, granit si gnais, este cel mai inalt obelisc din lume (169.294m); coloane mai inalte exista, dar fie nu sunt obeliscuri, fie nu sunt din piatra. Monumentul a fost inceput in 1848 si terminat in 1884, intre 1854 – 1877 neefectuandu-se lucrari din cauza lipsei de fonduri si a Razboiului Civil; o diferenta de culoare a marmurei se poate observa la aproximativ 46 m, reprezentand momentul in care constructia a fost oprita. In momentul terminarii, a devenit cea mai inalta cladire din lume, pastrand titlul pana in 1889, cand Turnul Eiffel a fost terminat in Paris, Franta. Monumentul a fost atins de cutremurul de pamant din 23 august 2011, acum  aflandu-se inca sub reparatii.

Insulele Hawaii

Insulele Hawai’i sunt un grup de insule situate in Oceanul Pacific, reprezentand unul din cele 50 de state americane. Datorita vremii bune pe tot parcursul anului, numarul de turisti ramane constant: lunile de vara si sarbatorile mari sunt cele mai populare perioade in care turistii straini viziteaza insulele, insa numarul nu scade semnificativ pe timpul iernii, cand multi turisti din restul SUA aleg sa se refugieze aici pentru a scapa de frigul de pe continent. In 2003 doar, insulele au avut peste 6.4 milioane vizitatori, care au cheltuit peste 10 miliarde dolari. In anii 2006 si 2007 numarul de turisti a crescut simtitor, in ambii ani ajungand la 7.6 milioane.

Parcul National Denali

Parcul National Denali este localizat in interiorul Alaskai si contine muntele Denali (McKinley), cel mai inalt munte din America de Nord. Parcul are o intindere de 24.500 km2. Denali gazduieste un numar mare de mamifere, printre care o populatie foarte mare de ursi negri si grizzli, turme de caribu, muflonul de Dall, elani, lupi suri, marmote, castori, veverite, vulpi, rasi si jderi. Parcul este foarte cunoscut si pentru populatia mare de pasari, multe dintre acestea fiind gasite in parc catre sfarsitul primaverii si de-a lungul verii. Cele mai cunoscute sunt pajura si lebada de tundra. Dintre pesti, sunt gasiti pastravul si somonul, putand fi gasita si o specie de amfibieni, broasa de padure.

admin

De admin

Un comentariu la „Locuri de vazut in SUA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *