intuitiaintuitia

Auzim din ce in ce mai multe persoane care spun ca afacerea lor merge bine datorita intuitiei si a deciziiloe pe care le iau pe moment, sau intalnim persoane pe care le vedem prima oara si simtim ca le unoastem de o viata intreaga, ca ei ne-ar putea conferi increderea de care avem nevoie in formarea unei prietenii de durata.

Intuitia este ceva cu care ne nastem

Definita ca fiind capacitatea de a descoperi pe cale rationala esenta sau sensul unei probleme, sau logica unui obiect, intuitia este procesul prin care reflectam senzorial la obiectele, persoanele si fenomenele cu care ne intalnim in viata de zi cu zi. Se spune ca cea mai buna intuitie este cea care vine spontan si care are un rezultat pozitiv asupra actiunilor si gandurilor noastre. Desi ne nastem cu ea, trebuie sa o fructificam si sa o antrenam pe parcusul vietii, deoarece este cel mai inalt nivel de inteligenta al omenirii. Cu ajutorul intuitiei, putem intelege o informatie care nu este la indemana celor cinci simturi ale noastre, nu este cazul sa o excludem din gandirea noastra rationala.

Intuitia- al saselea simt

Cunoscuta ca si al saselea simt, intuitia ne poate face mai eficienti in alegerea unor decizii ce tin de afaceri, de persoanele de langa noi sau de incheierea unor contracte. Intuitia este benefica mai ales atunci cand avem de a face cu situatii de urgenta sau situatii la prima vedere, astfel incat putem evita unele pericole, putem accesa mai rapid datele personale ale unui individ cu care am facut cunostinta prima data, ne ajuta sa acordam votul de incredere sau de refuz unei persoane si de cele mai multe ori este ca o voce interioara a propriului nostru sine.

Situatiile in care circumstantele nu ne permit sa stam si sa analizam unele fapte ne fac sa ne dezoltam simtul intuitiei, incat acesta sa puna amprenta pe decizia noastra finala. Intuitia joaca un rol important in momentele in factorii sau regulile de care avem nevoie pentru a lua o decizie nu sunt clar definite sau incomplete, reusind sa produca schimbari de ultim moment in atitudinea sau alegerea noastra.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *