fordford

Henry Ford  s-a nascut in anul 1863 si a murit in anul 1947. Acesta nu doar ca a fost martorul unor evenimente importante din istoria Statelor Unite, ci chiar a ajutat la crearea acestora. Inovatiile lui Ford si compania auto sub numele sau sunt o parte importanta din sistemul economic curent. Si acest om nu a doar ca a creat masini-acesta a revolutionat acest proces, inventand noi sisteme  si metode care inca mai sunt utilizate si in ziua de azi.

Oamenii sunt niste creaturi foarte complicate, totusi, Henry Ford avea niste opinii si credinte controversate care, pentru bine sau pentru rau, au afectat mostenirea sa. De exemplu, acest personaj era un cunoscut  antisemit, aducand foarte multe prejudicii poporului evreu. Si unele dintre practicile sale de afaceri  care erau initial considerate  a fi progresive, se pare ca aveau motivatii ascunse.

Drept rezultat, o multime de americani  inca nu sunt atat de multumiti de acest personaj. O parte dintre oameni vor sa treaca cu vederea peste aceste credinte ale sale, argumentand faptul ca ale sale contributii asupra economiei  si industriei americane  depasesc faptul ca nu era o persoana atat de amabila. Alti oameni cred de cuviinta ca acest tratament urat al sau asupra altor oameni si practicile sale de afaceri puse sub semne de intrebare din punct de vedere etic, nu ar trebui sa fie scuzate.

Tu de care parte esti? Inainte de a te gandi, da-mi voie sa-ti spun ca exista niste mituri legate de acest Henry Ford. Acest barbat important spunea dupa cum se pare ca daca ar fi intrebat oamenii ce-si doresc, acestia i-ar fi raspuns ca niste cai mai rapizi. Aceasta este una dintre cele mai celebre citate ale sale. Oricum, nu exista prea multe dovezi ca el ar fi facut aceasta declaratie vreodata. Intr-un fel, nici nu prea conteaza, pentru marele Henry Ford aceasta ar fi fost o afirmatie inofensiva.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *