nasa-zvon-pluto

Se zvoneste ca NASA a facut o noua descoperire uluitoare in ceea ce priveste Pluto si misiunea sondei New Horizons. Sperantele sunt destul de mari, astfel ca agentia spatiala este de parere ca ar putea gasi urme de viata pe planeta pitica- poate chiar extraterestri- dupa ce au analizat, mai in detaliu, suprafata planetei Pluto. Cu toate acestea, nu exista niciun indiciu cu privire la aceste zvonuri, asa ca NASA a decis sa puna stop barfelor care circula in randul oamenilor.

NASA a luat masuri si a facut, pe Twitter, un anunt: „Nu exista niciun zvon conform caruia New Horizons va face, in curand, o descoperire incredibila. Complet fals”. Zvonul pare a fi un rezultat al discursului tinut de Dr. Alan Stern, de la Universitatea Alberta Canada, NASA sustinand ca speech-ul a fost interpretat gresit.

Conform presei internationale, se pare ca discursul acestuia a sunat in felul urmator: „NASA nu imi permite sa va dezvalui mai multe lucruri. E uimitor”- sustinea acesta cand vorbea despre cele mai recente imagini ale lui Pluto si luna sa, Charon. New Horizons a reusit sa captureze imaginile cu cea mai mare rezolutie asupra planetei pitice, care se afla la marginea sistemului nostru solar. Cu toate acestea, exista oameni care chiar cred ca va exista un anunt major facut de echipa de oameni de stiinta de la NASA. Dr. Stern a mai adaugat in discursul sau ca „aceasta lume este vie… are un climat specific, o atmosfera si o geologie activa… in fiecare saptamana suntem uimiti de ceea ce ne ofera Pluto”.

Imagini New Horizons

Imiginile realizate de catre sonda New Horizons dezvaluie relieful de la suprafata planetei Pluto. NASA confirma ca la suprafata acesteia se intalnesc munti cu o textura asemanatoare pielii de sarpe si care au o culoare uimitoare. De asemenea, la suprafata planetei s-a descoperit un lac glaciar, dune de nisip si munti de gheata cu stanci abrupte.

Anul 2015 a fost unul de succes pentru oamenii de stiinta de la NASA. Astfel, cercetatorii au descoperit o planeta asemanatoare Terrei- Kepler 452b, au ajuns sa analizeze in detaliu Pluto si au descoperit apa pe Marte.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *