Parcare FemeiRealitatea afacerilor de stiri din zilele noastre este ca daca esti un website, trebuie sa te misti destul de rapid pentru a atrage cat mai multi cititori posibil. Rezultatul este ca, cateodata articolele pe care le citim nu sunt la fel de precise pe cat ar trebui, si cateodata arata vechi.

Aparent acestor rapoarte, in Seol, Coreea de Sud, s-au lansat locurile de parcare special destinate femeilor. Aceste locuri de parcare sunt colorate in roz, sunt mai mari si au pe ele desenate femei in fuste.

Adevarul, nefiind prea surprinzator, este putin mai complicat. Pentru incepatori, aceste semne de parcare sunt in zona de aproximativ 5 ani, din anul 2009, parte din proiectul realizat de guvernul din Seoul pentru a face orasul mai prietenos cu femeile.

Si nu sunt mai late sau mai mari decat alte locuri de parcer. Lauren Suk, o purtatoare de cuvant, pentru guvernul metropolitan din Seoul, le-a spus celor de la Mashable, ca acestea sunt localizate langa intrari pentru a oferi acces mai usor pentru femei si copii. Cu toate acestea marimea spatiului de parcare nu este mai mare sau mai lat, au aceiasi marime ca spatiile de parcare normale.

Este greu sa spui precis de ce aceasta poveste a ajuns virala pe internet saptamana aceasta, dar acest motiv simplu ar putea fi ca nimeni nu a vazut data articolului din Korea Times si au luat in considerare un blog de masini Australian.

Originea acestei greseli pare sa fie postul realizat de Australian blog Motoring, datand de pe 20 Mai 2014. Multe site-uri de stiri vorbesc despre acest subiect ca fiind sursa propriei povesti.

Motoring nu are nici un link care sa indice o alta surse. Cu toate acestea, citeaza un interviu din Korea Times.

Proiectul ce vrea sa faca orasul Seoul mai prietenoasa cu oamenii, inca reuseste sa fie destul de ciudat.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *