Categorii
Editoriale Stiri Online

Plictisit de filmele de la Marvel

Universul Cinematic al Marvel este ca un fel de Starbucks al francizei de filme, un brand caee a devenit faimos prin faptul ca a oferit publicului ceea ce acesta si-a dorit in timp ce si-a utilizat profitul urias pentru a-si extinde influenta pe tot globul. Fie ca este vorba despre mediul printat, fie ca este vorba despre televizor sau despre filmele difuzate   in cadrul cinematografului local, marele Marvel este inevitabil.

Acesta este atat un lucru bun, cat si unul rau. Este bun pentru ca, in momentul scrierii, Studiourile Marvel nu produsese inca imagini atat de bune ca George Lucas Howard The Duck. Este un lucru rau pentru ca, asa cum stiu si fanii actritei Jennifer Lawrence, familiaritatea aduce dispret.

Inca din anul 2008, au fost eliberate 11 productii sub titulatura MCU (Marvel Cinematic Universe), cu inca 11 anuntate pentru lansarea in viitor. Anul 2014 ne-a dat filmele  Captain America: The Winter Soldier si  Guardians Of The Galaxy, care au strans 1,5 miliarde de $. Daca MCU ar fi fost zahar, mamele noastre ar fi inrat in panica.

La fel cum sustine si Brian Keane, care a scris scenariul pentru Dead Of Night: Devil Slayer pentru tiparirea Marvel’s MAX, exista atat de multe povesti  pe care le poti spune fara a crea un univers fictional. Odata ce ai ajuns intr-un anumit punct, uimirea poate da cale libera banalitatii si in timp ce se instaleaza disperarea, intreaga dezordine se transforma intr-o parodie de sine.

Oboseala Marvel se instaleaza incet, dar sigur.  Revazand Captain America: The Winter Soldier, criticul de film Kenneth Turan s-a diagnosticat singur cu o afectiune infricosatoare, care se poate abate deodata, fara nici un gand de preventie. Se numeste Oboseala Marvel. Potrivit lui Turan, clinicienii  au ndenumit aceasta boala drept o boala osoasa cara apare cand urmaresti unul cate unul filmele de la Marvel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.