Regina Elsa de Arendelle este un personaj fictional care apare in al 53-lea film animat realizat de Walt Disney Animation Studios. Vocea principala este Idina Menzel, insa la inceputul filmului vocea este asigurata de Eva Bella (in perioada copilariei)  si de catre Spencer Lacey Ganus (in perioada adolescentei).

Creata de regizorul Chris Buck, Elsa este vag inspirata de personajul titular din basmul „Craiasa zapezii” de Hans Christian Andersen. In adaptarea cinematografica Disney, aceasta este prezentata ca fiind printesa a regatului scandivan fictional Arendelle, fiind mostenitoare la tron si sora mai mare a printesei Anna (voce, Kristen Bell). Elsa detine puterea magica de a crea si manipula zapada si gheata. Fara sa vrea declanseaza o iarna eterna in Arendelle in noaptea in care este inocoronata, iar pe parcursul filmului incearca sa-si controleze puterile.

Personajul Craiasa zapaezii, neutra, insa cu inima de gheata in basmul original, si personaj negativ in multe adaptari, s-a dovedit a fi greu de adaptat in film din cauza prezentarii ei transparente. Mai multi executivi de film, inclusiv Walt Disney, au incercat sa creeze personajul, mai multe incercari de realizare a filmului fiind anulate sau amanate. Buck si co-regizoarea Jennifer Lee au rezolvat problema intr-un final, facandu-le pe Anna si Elsa surori. Astfel, Elsa a putut sa devina treptat un personaj neinteles, cu care poti simpatiza.

Elsa s-a bucurat de recenzii pozitive din partea criticilor, care i-au apreciat caracterizarea complexa si vulnerabilitatea. Menzel a fost, de asemenea foarte apreciata pentru interpretarea vocala oferita personajului, in mod special in timpul interpretarii cantecului castigator la premiile Oscar, „Let It Go”.

Inca din momentul lansarii filmului se specula ca cele doua surori, Elsa si Anna, vor fi incluse in grupul oficial al printeselor Disney, alaturandu-se unor personaje celebre ca Ariel, Cenusareasa, Alba ca Zapada, Frumoasa Adormita (Aurora), Mulan, Pocahontas, Merida si Tiana.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *