Cu faptul ca nu ne putem baza la nesfarsit pe petrol si carbuni, multi oameni incep sa debzata din ce in ce mai mult idei pro si contra energiei eoliene. Ar putea aceasta sursa de energie regenerabila sa fie alegerea perfecta pentru a pune in functiune instalatiile locuintelor noastre?

Daca iei in considerare investirea intr-o turbina eoliana  pentru crearea de energie electrica pentru locuinta, este posibil sa iti petreci mult timp cercetand  felul in care functioneaza aceasta si daca acesta investitie se merita in cele din urma. Ca si in cazul altor optiuni eco, prietenoase cu mediul, exista multe agumente pro si contra  energiei eoliene  care cantaresc foarte mult in balanta celor care iau in considerare o asemenea posibilitate.

Pro

  • Creare de energie eoliana este curata. Spre deosebire de utilizarea de petroluri si carbuni, generarea energiei produsa de vant nu creaza agenti de poluare sau necesita vreun tip de chimicale daunatoare mediului inconjurator.
  • Vantul este gratis. aca locuiesti intr-o locatie geografica ce primeste din plin batai de vant, atunci poti folosi aceasta sursa in mod gratuit.
  • Drept resursa regenerabila, vantul nu poate fi epuizat vreodata ca orice alta resursa naturala, non-regenerabila.
  • Compania de electricitate poate ajunge sa iti fie datoare chiar tie. Daca generezi mai multa electricitate decat ai nevoie din partea energiei eoliene, aceasta poate fi reintrodusa in retea si vei primi bani drept rasplata.
  • Costurile producerii energiei eoliene au scazut semnificativ in ultimii ani si de vreme ce castiga popularitate, energia eoliana va continua sa devina din ce in ce mai permisibila.
  • Vei recupera costurile achizitionarii si instalarii turbinelor eoliene dupa o perioada relativ scurta de timp.
  • Turbinele eoliene pot furniza energie si electricitate pentru mai multe locuinte. Nu trebuie neaparat sa detii o asemenea turbina de vant pentru a putea avea parte de avantaje din partea acesteia; iti poti cumpara electricitatea din cadrul unei companii de utilitati care valorifica energia eoliana.

De admin

Un comentariu la „Pro energiei eoliene”
  1. Poate in Baragan s-ar potrivi la noi asemenea mori de vant sau turbine eoliene de care zici, ca in rest, nu prea este cine stie ce camp liber pt asa ceva. Ideea este buna, oricum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *