grup-incarcare-automat-12-805-369x369

 

In conditiile unui consum variabil de apa, un regulator de presiune a apei are rolul de a mentine debitul de apa la o presiune normala, constanta.

Insa, asa cum se stie, sistemul de alimentare cu apa poate sa cada victima unor probleme, din cand in cand. Cu toate acestea, stiind cum functioneaza sistemul de alimentare cu apa, dar si cand e momentul sa se utilizeze un regulator de presiune a apei, poate avea un impact benefic asupra consumatorilor, deoarece, pe aceasta cale, nu vor mai exista batai de cap atunci cand se foloseste apa.

Ce face un regulator de presiune a apei?

Presiunea apei care vine din fantana sau put poate fi destul de mare, iar un nivel crescut al presiunii poate da nastere unor complicatii in ceea ce priveste instalatia sanitara. Insa, pentru a se evita situatiile neplacute, specialistii recomanda utilizarea unui regulator de presiune a apei, cu ajutorul caruia, utilizatorul poate mentine nivelul presiunii apei care intra in casa, la o valoare sigura.

Dar, care este presiunea ideala a apei care intra in instalatia sanitara din casa? Cu toate ca instalatiile sanitare mai noi pot face fata la o presiune de 100 psi, specialistii sustin ca valoarea ideala este in jur de 60 psi; in timp ce pentru instalatiile sanitare mai vechi, se va pastra o presiune de 50 psi.

Ce se intampla daca presiunea este prea mare?

Un dus pe timp de vara poate fi un lucru minunat atunci cand exista presiune mai mare a apei, insa nu acelasi lucru se poate spune si in cazul instalatiilor sanitare. De altfel, cele mai frecvente probleme ce pot sa apara din cauza presiunii ridicate de apa sunt urmatoarele: spargerea conductelor, slabirea conexiunilor din tevi, scurgeri etc.

Ce se poate face in cazul in care presiunea este prea mica?

Nu exista lucru mai frustrant decat apa care curge la presiune foarte mica: ne ia aproape o vesnicie sa spalam vasele, sa ne clatim pe maini; iar un dus cu apa la presiune mica poate fi chiar si mai enervant decat atat. Asadar, atunci cand exista presiune mica, utilizatorul trebuie sa verifice urmatoarele lucruri: regulatorul de presiune- poate este vechi si nu mai este in stare sa raspunda la comenzi; se verifica pompa submersibila sau hidroforul- care pompeaza apa in casa; de asemenea, sistemul de filtrare a apei poate afecta presiunea apei, mai ales in situatia in care filtrul fie este infundat, fie este prea vechi.

Unde se gaseste un regulator presiune apa?

Insa, pentru a se evita astfel de situatii, utilizatorii pot folosi un regulator de presiune de calitate, oferit de magazinul online shop-einstal.ro. De asemenea, pe pagina oficiala a magazinului shop-einstal.ro, consumatorii pot gasi o gama larga de produse potrivite pentru instalatiile termice si sanitare, printre care: grup de incarcare automat, reductoare de presiune apa, pompe submersibile, hidrofoare, sisteme de filtrare, tevi si fitinguri, sisteme de canalizari, echipamente sanitare etc.

De altfel, magazinul online shop-einstal.ro asigura materialele necesare pentru cartiere rezidentiale, blocuri de locuinte, ansambluri de vile, precum si pentru firme de constructii si amenajari interioare.

De admin