Regulile nescrise privind invitatiile de nunta

invitatiedenunta.ro

Mai tii minte acel moment in care te-ai indragostit si iti venea sa strigi asta in gura-mare ca sa stie toata lumea cat de fericita esti? Acum a venit momentul sa faci asta, intr-o forma mai civilizata si rafinata, prin intermediul invitatiilor de nunta. Practic, ele reprezinta suportul material prin care iti manifesti intentia de a celebra iubirea dintre tine si el, cel care ti-a furat inima.

In aparenta ai crede ca este o sarcina simpla: comanzi cateva invitatii, le completezi si le inmanezi rudelor si prietenilor. De fapt, daca vrei ca prima impresie sa fie una placuta, trebuie sa respecti un intreg protocol. Asadar, o sa raspundem la cateva intrebari care apar frecvent pe buzele viitorilor miri.

Cine este trecut primul pe invitatia de nunta?

Raspunsul este mai mult sau mai putin previzibil – cel care suporta cheltuielile de nunta. Daca parintii mirelui sau socrii mari in limbajul popular sunt cei care organizeaza si platesc nunta, atunci ei sunt cei care au prioritate. In consecinta, vor fi trecuti primii pe invitatie, in calitate de gazde. Daca sarcina a cazut in responsabilitatea socrilor mici, ei vor „beneficia” de acest drept.

Totusi, ce se intampla atunci cand mirii sunt cei care s-au ocupat si au suportat singuri cheltuielile? Probabil ca ai anticipat regula care se supune principiului „Doamnele primele”. In cazul nostru, viitoarea mireasa va fi trecuta prima pe invitatia de nunta, urmata de numele viitorului sot. Daca ambele familii vor plati cheltuielile de nunta, primul nume va fi cel al miresei, apoi al mirelui. In familiile traditioniste se aplica regula inversa, primii vor fi trecuti in calitate de socri mari – parintii mirelui, respectandu-se ordinea barbat-femeie.

Asadar, in functie de cum ati hotarat, veti pastra regula pe tot parcursul invitatiei. Daca s-a inceput cu numele miresei, randurile celelalte vor incepe cu numele femeii. Altfel spus, urmatorul rand va incepe cu numele soacrei mici, urmat de numele socrului mic, apoi numele soacrei mari – numele socrului mare si la final numele nasei si cel al nasului. Daca numele mirelui a deschis invitatia, si celelalte randuri vor incepe cu numele barbatilor, apoi cu cele ale femeilor.

Simple sau detaliate?

Pe principiul simplu si la obiect, nu trebuie sa te complici in redactarea textului invitatiilor. Indiferent ca alegi un text standard sau creezi unul original, important este ca acesta sa fie simplu. Altfel spus, sa te reprezinte pe tine si pe partenerul tau, sa dezvaluile invitatilor o parte a personalitatii voastre. Cu deosebita atentie, fara sa omiti niciun element important cum ar fi data casatoriei, ora, locul unde are loc cununia civila si cea religioasa, restaurantul. Ar fi jenant sa uiti sa treci unul dintre ele, pentru ca ulterior va trebui sa suni toata lista de invitati ca sa lamuresti situatia.

Daca ceremonia religioasa si petrecerea vor avea loc in locatii foarte cunoscute, nu mai este nevoie de sa treci adresa lor. Pentru ca invitatiile aeresite sunt cele care se vor intipari cel mai bine in mintea invitatilor, trebuie sa treci in ele numai strictul necesar.

Cand trimiti invitatiile de nunta?

Care este momentul oportun pentru a trimite invitatii de nunta ieftine 2018? Intrebarea asta este intens dezbatuta de catre viitorii miri care doresc sa faca totul ca la carte. Daca este vorba despre o ceremonie pretentioasa la care va participa multa lume, iar unii sunt nevoiti sa calatoreasca pentru a lua parte la nunta ta, atunci vei trimite invitatiile cu aproximativ 3 luni inainte. In cazul unei nunti mai restranse, invitatiile se trimit cu cel putin 6 saptamani inainte de data marelui eveniment. In acest interval, invitatul va avea timp sa isi pregateasca tinuta si darul de nunta.

Invitatiedenunta.ro iti propune modele inedite de invitatii care te vor cuceri iremediabil. Nunta este unul dintre cele mai frumoase evenimente din viata ta, deci merita o invitatie pe masura. Tine cont de sfaturile mentionate  si alege-o pe cea care va reprezinta!

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *