sfaturi persoane fara bani

Daca esti o persoana care isi doreste sa se distreze si nu prea are cu ce din punct de vedere financiar, dar are prieteni bogati si se simte ciudat in aceasta situatie, atunci ar trebui sa tii cont de niste lucruri. Nu trebuie sa te desconsideri si sa te excluzi singur din grupul de prieteni pentru ca acestia, daca iti sunt prieteni cu adevarat, nu vor avea nici o treaba cu faptul ca tu esti mai sarac decat ei. Important este sa nu minti despre cine esti de fapt.

Planuieste-ti iesirile cu grija

Atunci cand te afli intr-un cerc de prieteni bogati, planuieste-ti iesirile la distractie cu mare grija, deoarece nu ai atat de multi bani ca ei incat sa iti permiti de toate si trebuie sa iti mai ramana si pentru alte lucruri. Ar trebui sa nu faci datorii in aceste cazuri. Daca nu ai suficienti bani si daca iesirile nu sunt suportate din punct de vedere banesc de catre prietenii tai cu bani, atunci zi pas sau refuza frumos si vezi-ti de treaba ta.

Sau mai bine de atat, nu imprumuta mai ales daca stiica nu poti sa dai banii la timp sau cei pe care ii ai, iti trebuie neaparat pentru o situatie mai urgenta. Incearca sa aranjezi un tip de iesire mai ieftina pentru tine si pentru prietenii tai. Mai vino si tu cu ideile si mergeti undeva unde va puteti distra in voie si fara prea multi bani.

Incearca sa cheltui mai putini bani

Te-ai gandit vreodata ca motivul pentru care nu ai bani niciodata si pentru care esti sarac, este pentru ca iti cheltui banii pe tot felul de prostii. Atunci cand calatoresti, cand iesi la plimbari si distractii sau atunci cand lucrezi alaturi de oameni bogati, nu le urma exemplul neaparat. Atunci cand luati masa impreuna, nu este nevoie sa iti comanzi cine stie ce scofeturi, uita-te dupa variante gustoase si bune, dar mai ieftine din meniu.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *