suplimente nutritivesuplimente nutritive

Alimentele functionale si suplimentele nutritive sunt in stransa legatura in ideea ca ambele asigura o nutritie esentiala pentru oameni. Ambele elemente contin vitamine si minerale si ambele au anumite beneficii demonstrate  in ceea ce priveste sanatatea generala, la fel de bine ca si pentru tratarea anumitor afectiuni.  Si totusi exista si diferente intre cele doua lucruri si care merita mentionate.

Un lucru este sigur, este mult mai simplu sa iei cateva pastile asortate si capsule cu cafeaua de dimineata decat sa incerci sa mananci cateva fructe proaspete, cateva grame din ceva si jumatate de baton de cereale integrale la fiecare pranz. Aceste suplimente alimentare  nutritive nu raman fara ingrediente principale cand ti-e lumea mai draga si sunt calitative  timp de cateva luni bune sau chiar ani, opus alimentelor care se strica sau isi pierd calitatile nutritive in doar ceva timp de la cumpararea si desfacerea lor.

Mai mult de atat, exista si o diferenta legata de pret. Este mult mai ieftin sa cumperi de exemplu niste capsule de ulei purificat de peste decat sa ai parte de o bucata sau doua de somon in fiecare zi, si sa nu uitam de cuvantul magic „purificat”. Unele alimente sunt mai greu de pastrat curate si sigure, in timp ce capsulele care reprezinta anumite suplimente alimentare  sunt asigurate a-si pastra beneficiile si calitatile  pentru mult timp de la desfacerea cutiei in care se afla.

Printre aceste suplimente avantajoase pentru organismele noastre, se numara si tipurile de suplimente nutritive Calivita. Aceste capsule si pastile sunt bio, eco si cum vreti sa le mai numiti, deoarece au in continut doar extracte animale si vegetale benefice pentru sanatatea integrala a corpului uman. Aceste produse naturiste constau in suplimente pentru o digestie mai usoara, minerale Calivita, multivitamine Calivita, antioxidanti de la Calivita, suplimente de magneziu si calciu, dar si vitamine si produse naturale pentru slabit cu extracte de plante  si mai ales de noni.

Exista utilizari terapeutice ale suplimentelor alimentare de acest gen, cum ar fi megadozele de vitamina C folosite pentru a se lupta impotriva infectiilor, a racelilor comune si chiar a unor tipuri de cancer, aceste lucruri neputand fi realizate fara anumite suplimente alimentare.

Se recomanda mai ales ingerarea de cateva mii de miligrame de vitamina C pe zi pentru combaterea  racelilor si a gripei si chiar mai mult de atat pentru lupta impotriva tipurilor de cancer. Un pahar de suc proaspat stors de portocale  asigura  in jurde 100 mg de vitamina C o data, in timp ce suplimentele sunt foarte concentrate si se recomanda  in tratarea afectiunilor.

In timp ce este normal sa avem parte de o alimentatie cat mai sanatoasa si cat mai naturala, este si mai normal sa ne folosim si de ajutorul terapeutic si benefic pe care ni-l ofera suplimentele nutritive si naturiste cu extracte din plante si pline de calciu, magneziu, vitamine si fier.

Binenteles ca aceste suplimente stau drept sustinatori si ajutoare pentru o sanatate de fier, insa si alimentele functionale sunt pline de nutrienti si de anumikte beneficii pentru sanatate. De exemplu, un smoothie plin cu fructe proaspete poate sta drept un bun produs plin de antioxidanti si de multivitamine, insa nici suplimentele care pot fi administrate mult mai usor si cu mai putine costuri nu sunt de neglijat.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *