Windows PhoneWindows Phone

Un angajat din cadrul marii companii Microsoft a anuntat miercuri ca smartphone-uri mai ieftine care vor rula pe sistemul de operare Windows Phone sunt pe drum. In cadrul conferintei Computext desfasurata in Taipei, Nick Parker din partea Micrososft, a spus ca aceste telefoane vor fi disponibile pana la sfarsitul anului curent.

windows_phoneComparativ cu telefoanele actuale care folosesc sistemul de operare Windows Phone, care se afla in preturi situate intre 400$ si 700$, noile telefoane vor avea preturi care vor fi de 100 sau 200$. Parker a afirmat faptul ca acestea sunt preturile pentru telefoane fara un abonament din partea unei companii care ofera servicii de telefonie mobila.

Totusi acesta nu a anuntat producatorii care ne vor oferi astfe de telefoane pe piata, dar sunt mari sanse sa fie cel putin noua companii cu care Microsoft ar fi incheiat intelegeri in aceasta privinta. Printre acestia i-am putea enumera pe cei de la Nokia, Smasung, HTC sau Huawei. Alti posibili parteneri care ar putea colabora cu Microsoft in realizarea unui astfel de telefon pentru piata entry level ar fi Foxconn, Gionee, Lava, Lenovo, LG Longcheer, JSR, Karbonn si ZTE.

Producatorii din urma au cote de piata destul de mari in tarile in care activeaza si productia unui telefon low price ar creste considerabil cifra de afaceri pentru acestia.

Microsoft a lansat sistemul de operare Windows Phone 8 la sfarsitul anului 2012. Sistemul de operare era unul greoi si nu a prins la fel de bine la utilizatori precum s-ar fi asteptat. Cauza pentru aceasta reactie a fost probabil lipsa unor aplicatii populare pe platforma Windows. Chiar si asa acesta a prins incet incet notorietate pe piata si este in crestere.

In anul 2012 cota de piata ocupata de cei de la Microsoft era de doar 2.6 %, cifra ce a urcat pana la 3% in anul 2013 si este in continua crestere.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *