vizita Scotiavizita Scotia

Cimitirul  Greyfriars Kirkyard este locul in care au fost ingropate personalitati importante scotiene si este de asemenea locul in care contestatarii religiosi prezbiterieni si covenentari  au fost inchisi. Barbatul care i-a persecutat pe covenentari, George MacKenzie, este de asemenea ingropat acolo si se zvoneste chiar ca ar fi un fenomen de tip poltergeist care ar  bantui zona.

Daca te simti suficient de curajos, poti afla asta de unul singur intr-o escapada pe timp de noapte intr-un tur in cadrul cimitirului Orasului Mortii, care costa 13 lire de adult si plecarea se face de la ora 8 p.m. pe timp de vara si la 7:30 p.m. in timp de iarna. Altfel, poti face turul cimitirului  de unul singur in timpul programului din timpul zilei sau aranja un tur privat al cimitirului prin intermediul Greyfriars Kirk.

Daca vizita ta in Scotia te va duce in Glasgow, nu rata Catedrala Glosgow. Aceasta catedrala medievala minunata este absolut uimitoare cu frumoasele sale geamuri pictate si cu vitralii, dar si cu arcacele dale gothice. A fost construita in secolul 12, iar Historic cotland o numeste ” cea mai fina si frumoasa cladire a Scotiei ce a mai supravietuit din acele timpuri”.

Poti vizita catedrala de luni pana sambata de la ora 9:30 a.m. si pana la 4:30 p.m., si este deschisa cu o ora mai tarziu in aceasta vara. Daca viziti aceasta catedrala duminica, va trebui sa planuiesti aceasta oprire pe dupa amiaza, de vreme ce este o bisrica inca functionala. Intrarea este libera si sunt si tururi ghidate in timpul verii.

Nimic nu suna mai mult a Scotia decat Loch Ness. Acest lac frumos, incredibil de adanc, se spune ca ar fi casa monstrului din Loch Ness, insa este de asemenea si o oprire magica in cadrul oricarei excursii si calatorii din Edinburgh. Una dintre cele mai bune modalitati prin care poti vedea lacul  este de pe ruinele  Castelului Urquhart, o fortareata din secolul 13.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *