Bill-Gates_2012907bSunt foarte multi oameni care au ajuns sa castige milioane de nu chiar miliarde de dolari de pe urma afacerilor lor. Multi dintre acesti milionari sau miliardari ajung sa isi cheltuiasca averile in moduri care mai de care mai extravagante. Unii insa nu sunt mari cheltuitori si decid sa isi doneze averile in scopuri caritabile. Singurii care au de „suferit” in aceste cazuri sunt copii acestora care nu vor mosteni intreaga avere, ci doar o mica parte.

Marc Benioff – CEO Salesforce

Benioff a lansat recent o campanie numit SF Gives, care a provocat companiile din lumea tehnologiei sa stranga fonduri de 10 milioane de dolari pentru programele nonprofit din San Fracisco in doar 60 de zile..

 Acesta a incurajat alte corporatii sa urmeze programul 1/1/1 care spune ca o companie ar trebui sa doneze 1% din echitatea sa, 1% din timpul angajatilor si 1% din resursele sale in eforturi filantropice.

El si sotia sa au donat in mod personal mai bine de 200 de milioane de dolari catre copii din spitalele UCSF.

Irwin Jacobs – Fondatorul Qualcomm

Impreuna cu sotia sa, Jacobs a donat mai bine de 500 de milioane de dolari in scopuri cartabile. Printre  cauzele pentru care acesta a donat regasim campusul Cornell Tech Roosevelt Island si simfonia San Diego.

De asemenea Marc Benihof a semnat Giving Pledge ( Un proiect infiintat de Bill Gates care indeamna miliardarii sa doneze macar jumatate din averea acestora in scopuri caritabile). Asta inseamna ca mai bine de jumatate din averea lui Marc Benihof va ajunge sa fie donata in scopuri caritabile. Desi fiul sau, pau, este acum CEO in cadrul Qualcom acesta are doar 1.5 milioane de actiuni in cadrul companiei, spre deosebire de tatal sau care detine mai bine de 26 de miliane de actiuni.

Qualcomm este compania specializata in productia de procesoare pentru telefoanele mobile. Sunt mari sanse ca telefonul tau mobil sa utilizeze un procesor realizat de aceasta companie.

Blogger: Cezara I.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *